Opas uusiin Westwood
portaisiin

Portaat vaativat paljon tilaa ja porrasaukon mitat ohjaavat melko pitkälle sitä, mitkä porrasmallit toimivat. Siksi meihin kannattaa olla yhteydessä jo hyvissä ajoin.

Portaiden valinnassa on hyvä pohtia muutamaa asiaa. Helpointa on seurata alla olevan porrasoppaan askelia.

Voit myös suunnitella oman portaasi täysin ilmaiseksi 3D-työkalumme avulla täällä.

Jos et halua käyttää tähän omaa aikaasi, ota yhteyttä meihin alla olevan chatin kautta tai lähetä tarjouspyyntö täältä. Otamme silloin yhteyttä ja autamme sinua löytämään portaat, jotka sopivat juuri sinun kotiisi.

VAIHE 1

Porrasmalli – Suora vai kiertävä, L vai U?
Tila ratkaisee.

Valitse porrasmalli, joka sopii porrasaukkoon.

Suora – R1


Kun tila antaa myöten, suora porras on sekä tyylikäs että turvallinen kulkea. Suorassa portaassa on myös useita muotoilu- ja kaidevaihtoehtoja.

Suora – R2


Suora porras kahdella porrassyöksyllä ja lepotasolla.

L-porras


Kiertää 90 astetta, ylhäältä tai alhaalta, oikealle tai vasemmalle.

U-porras, 180 astetta – U1


U-porras kiertää kaksi kertaa, samaan suuntaan.

Porrasaukon mitat määrittää onko U1 vai U2 porras. Täällä U1 porras missä toinen syöksy on pidempi kuin ensimmäinen ja kolmas syöksy.

U-porras, 180 astetta – U2


U-porras kiertää kaksi kertaa, samaan suuntaan.

Porrasaukon mitat määrittää onko U1 vai U2 porras. Täällä U2 porras.

Y-porras


Y-porras on U-portaan muunnelma y-muotoisella lepotasolla portaiden keskellä.

VAIHE 2

Mikä tyyli? Valitse kotisi sisustukseen ja tyyliin sopiva porrasmalli

Basic

Kun portaan toimivuus on tärkeintä, voit lähteä liikkeelle Basic-mallistamme, joka on edullisin vaihtoehtomme.

Basic-mallin kylkikiinnitetyt K1 kaidepinnat (28×42 mm) tekevät kaiteesta vakaan, mikä vähentää tukipilareiden tarvetta. Kaidepinnat ovat niin alaosan reisipuiden kuin ylhäällä olevan H1-käsijohteen ulkopuolella. Käsijohden mitat 30×115

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Scandic

Scandic-malli on tyylikäs ja ajaton malli, jossa alhaalla on kylkikiinnitetyt kaidepinnat ja käsijohde asennettu kaidepinnojen päällä.

Scandic-mallin toimituksessa K1-pinnat (28×42 mm) ja H8 käsijohde (60×40 mm) asennettu kaidepinnojen päällä.

 

 

 

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Classic

Kun haluat klassiset mutta kuitenkin modernit portaat, valitse suosittu Classic-mallimme. Classic-mallin perustoimituksessa on pyöreät puiset kaidepinnat, jotka on porattu sekä reisipuuhun että käsijohteeseen.

Vaihtamalla kaidepinnat metallisiin portaiden ulkonäöstä tulee vielä kevyempi ja modernimpi.
Käsijohde H2 (40×90 mm) on vaihdettavissa myös H12-malliin, joka on ylhäältä pyöristetty.

Puiset P4-pinnat on halkaisiltaan 25 mm ja metalliset P9-pinnat 14 mm. H2-käsijohde on vakiona kaareva mutta usein mahdollista toteuttaa myös suorana.

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Elegant

Lasikaiteella varustettu porras antaa kodillesi modernin ilmeen ja ylellisen tunteen. Samalla lasi päästää valoa asuntoon antaen lisää tilan tunnetta.

Elegant-portaamme perusmalli toimitetaan pilarien väleissä olevilla kirkkailla turvalaseilla sekä tyylikkäällä, suoralla puisella käsijohteella.
Tolpat ja käsijohde voidaan vaihtaa myös ruostumattomaan teräkseen.

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Continental

Continental-malli on oikea valinta jos koti on kartano-tyylinen. Continental on tukeva ja perinteinen tyyliltään.

Pinnat upotetut U7 (27×27 mm) Käsijohde muotoiltu, klassinen H3 (60×85 mm)

Pilari hatullinen P7 (85×85 mm)

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Nordic

Jos kodinne on kartano-tyylinen, mutta haluatte sivuun kiinnitetyt kaiteet, meidän Nordic-malli voi olla sopiva valinta.

Nordic-mallin vakiotoimituksessa on K1 (28×42) pinnat kylkikiinnityksellä ja H3 (60×85) muotoiltu käsijohde pinnojen päälle. Pilarit P3 (85×85 mm)

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Luhtiporras

Meidän luhtiporras on suora porras joka soveltuu erinomaisesti ahtoihin tiloihin. Esimerkiksi mökillä.

Luhtiporras on saatavana 13 ja 14 askelmana

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Tikas

Meidän tikkaat soveltuvat paikkohin johon ei ole tarvetta päästä joka päivä. Esimerkiksi luhtiin tai säilytystiloihin.

Optiona liukuraudat joiden avulla tikkaat voidaan taittaa kasaan silloin kun ne eivät ole käytössä, tilankäytön optimoitumiseksi.

Katso galleriasta lisää kuvia >>

Lue lisää Lue vähemmän

Erityispyynnöt? 

Etkö löydä etsimääsi porrasta vakiomallistostamme?

Kannattaa silti ottaa yhteyttä meihin ja keskustella porrastoivomuksestanne. Monen vuoden kokemuksen lisäksi Westwoodilla on pohjoismaisen portaikkoryhmän jäsenenä mahdollisuus toimittaa myös sisaryhtiöiden ja yhteistyökumppanien mallistojen portaat ja kaiteet.

Ota yhteyttä

VAIHE 3

Materiaalivalinnat – Mitä puulajeja halutaan? Vain puuta vai puun, lasin tai metallin yhdistelmä?

 

Puulaji

Mänty

Mänty on perinteinen huonekaluissa käytetty puulaji. Lakattu terveoksainen mäntyporras on mökkimiljöössä tuttu näky. Nykypäivän asuntorakentamisessa mäntyportaan reisipuut ovat useimmiten maalattuja ja askelmat sisustuksen sävyjä mukaillen petsattuja. Askelmamateriaalina mänty on pehmeämpää kuin esimerkiksi koivu, mutta myös edullisempaa. Westwood käyttää valkoiseksi maalatuissa reisipuissa pääsääntöisesti sormijatkettua oksatonta mäntyä, tai HDF-pinnoitettua mäntyä, paremman maalaustuloksen saavuttamiseksi.

Koivu

Koivu on suhteellisen kova puulaji, jonka pintakäsittely- ja värjäysominaisuudet ovat erinomaiset. Askelmamateriaalina koivu on erittäin käytännöllinen ja ulkonäöllisesti erinomainen valinta. Eri petsisävyt erottuvat selkeästi koivun vaalealla pinnalla, säilyttäen ominaisen sävynsä. Myös vaaleat läpikuultavat sävyt sopivat hyvin koivulle.

Tammi

Kun haluat ajattoman ja klassisen portaan, valitse tammi. Tammi on kalusteiden valmistukseen erinomaisesti sopiva puulaji. Se on koivun tavoin kovaa, mutta sävyltään tummempaa. Lakattu tammipinta on tummahko, mutta sävyä voi myös vaalentaa esimerkiksi valkoöljykäsittelyllä.

VAIHE 4

Pintakäsittely – Valitse sisustukseesi sopivat värit ja petsisävyt

Lakkaus

Huolellisen esikäsittelyn jälkeen puupinta lakataan kahteen kertaan puolihimmeällä ympäristöystävällisellä vesiohenteisella lakalla. Tietyt kovat jalopuut käsitellään happokovetteisella lakalla. Nykyaikainen lakkaus antaa helppohoitoisen ja kovaakin kulutusta kestävän pinnan.

Öljyäminen

Jos haluaa portaaseen aidomman ja luonnollisen ulkonäön, voi valita pintakäsittelyksi öljyämisen. Öljytyssä portaassa säilyy puun luonnollinen kiilto ja ulkonäkö antaen portaalle lämpimämmän ja luonnollisemman ilmeen.

Petsaus

Petsauksessa puu sävytetään halutun sävyiseksi, niin että puun syykuviot näkyvät, toisin kuin peittomaalauksessa. Petsattu pinta lakataan petsauksen jälkeen, jolloin siitä tulee hyvin kulutusta kestävä. Petsisävyä valittaessa kannattaa muistaa, että sama petsisävy ei näytä eri puulajeilla samansävyiseltä. Petsisävyn ulkonäköön vaikuttaa myös tilassa vallitseva valo. Tämän vuoksi petsisävy kannattaa valita näytekappaleen perusteella ja mahdollisuuksien mukaan siinä ympäristössä ja valossa, jossa porrasta tullaan käyttämään.

Maalaus

Oksattomat puupinnat pohja- ja pintamaalataan valkoisella vesiohenteisella maalilla. Westwoodin käyttämä valkoinen sävy on puolihimmeä NCS 0502-Y. Kulutukselle altistuvien portaiden osille (esim. askelmiin ja käsijohteisiin) emme suosittele maalausta ensisijaisena vaihtoehtona. Valkoiseksi maalatut askelmat eivät ole yhtä helppohoitoiset ja likaa kestävät kuin lakatut pinnat. Westwoodin tuotteita on saatavilla valkoisen lisäksi myös muissa väreissä. Pyydä lisätietoja lähimmältä jälleenmyyjältäsi.

VAIHE 5

Muut valinnat ja lisävarusteet

Portaille voi antaa vielä lisäilmettä muutamien lisävarusteiden avulla.

Leveämpi lähtöaskelma, yksi tai useampia
Yhdellä tai useammalla leveämmällä askelmalla portaiden alkupäässä niille on helpompi astua eri suunnista. Samalla pylväs ja porraskaide voivat alkaa ylempää, mikä antaa portaalle keveämmän ilmeen.

Kuvassa olevassa satulaportaassa on sekä erillinen lepotaso ja leveämpi lähtöaskelma.

Katso kuvat >>

 

Satulaporras
Useimmat portaat toimitetaan reisipuiden välisillä askelmilla. Satulaportaassa askelmat tulevat porrasaskelmien mukaisesti uurrettujen reisipuiden päälle. Kannattaa tiedustella, mitkä kaidemallit toimivat satulaportaissa.

Katso kuvat >>

 

LED-valaistus
Voit myös täydentää portaitasi LED-valaistuksella, reisipuuhun tai askelman etureunaan upotettuna.

Katso kuvat >>

 

Lapsiportti
Westwood toimittaa tyyppihyväksyttyjä lapsiportteja, jotka ovat tyylikkäitä ja estävät pienten lasten kiipeämisen portaisiin.

Katso kuvat >>

 

Liukuesteet
Liukuesteet on saatavana useina eri vaihtoehtoina ja toteutuksina. Voit valita jyrsityt urat, kumi- tai metallilistat.

Katso kuvat >>

 

Tikkaat

Katso kuvat >>

ASENNUS

Kun ostatte Westwood–portaat, voitte asentaa portaan itse tai ostaa asennuksen meiltä.

Ostamalla asennuksen Westwoodilta voitte olla varmoja siitä, että portaanne asennetaan huolellisesti ja ammattitaidolla. Porras on hyvä porras vain jos se on oikein asennettu. Kokeneen asentajan käyttäminen vähentää myös portaaseen, seiniin ja lattiaan kohdistuvien vahinkojen riskiä.

Muun kuin ammattilaisen tekemä asennus voi kestää useita päiviä, kun taas ammattilainen asentaa portaan pääsääntöisesti yhden päivän aikana. Asennuksen yhteydessä asentaja tarvitsee apua porrasrungon nostamisessa, koska porrasrunko on liian painava yhden ihmisen nostettavaksi.

Nostamiseen kuluu noin puoli tuntia ja avun tarve on noin puolitoista tuntia porrasasennuksen aloittamisesta.
Käytämme asennuksissa valtuuttamaamme kotimaista yhteistyökumppania.

Tarjouksen asennuksesta saatte ottamalla yhteyttä myyjiimme tai suoraan tehtaalle.

Olemme sinua varten!

Chattaa, soita, lähetä sähköpostia
tai lähetä tiedustelusi tästä.

YhteystiedotPyydä tarjous