Yrityskaupan myötä Jussi-Portaan liiketoiminta on siirtynyt Westwood Oy:lle.

Voitte lukea yrityskaupasta täältä:

https://westwood.fi/2020/10/09/westwood-laajentaa-ja-ostaa-jussi-portaan-liiketoiminnan/

Westwood Oy on yksi Suomen johtavista porrastoimittajista, ja sen tehdas ja pääkonttori sijaitsevat Pohjanmaalla. Westwood kuuluu tänä päivänä suurimpaan pohjoismaiseen porraskonserniin ja on nykyään merkittävä porrasratkaisujen toimittaja, jonka valikoimassa on Westwoodin vakioportaiden lisäksi Premium-luokan portaita myös teräsrungolla.

Modernit L-portaat – valitse turvallinen porrasmalli

L-portaat ovat turvalliset ja varmat. Ne voidaan toteuttaa usealla eri tavalla, joten tila sekä halutut ulkonäköseikat ratkaisevat L-portaiden toteutuksen. Esimerkiksi taitekohdan viistetyt askelmat voivat olla portaiden alussa tai lopussa. Taitekohta voidaan toteuttaa myös puolenvälin tasanteen avulla.

Woodern auttaa rakentajia ja remontoijia löytämään juuri oikeanlaisen porrasmallin. Meiltä saat myös U-portaat ja suorat portaat. Tutustu ideagalleriaamme!

 

Turvallisuus on L-portaiden etu

Talon rakentajan kannattaa suunnitella tuleva portaikko niin, että se palvelee hyvin myös pidemmälle katsottuna. Sisäportaat ovat talon pitkäaikaisin kiintokaluste, joten niitä harvoin kukaan alkaa muuttamaan elämäntilanteiden mukaan. Siksi on tärkeä, että portaikko on sellainen, jossa kulkeminen on mielekästä niin pienellä lapsella kuin vanhuksellakin. Usein L-portaikko koetaan turvallisimmaksi vaihtoehdoksi kaiken ikäisille kulkijoille.

Harhaan astuminen voi sattua kenelle tahansa, jolloin portaissa voi pudota jonkin matkaa. Onneksi usein kuitenkin vältytään vakavimmilta tapaturmilta. L-portaissa kävelevällä riski pudota koko portaiden mittainen matka on onneksi vähäinen. Hidastetta putoamiselle tuovat joko keskiosan tasanne tai leveämmät askelmat käännöskohdassa.

L-portaissa on helpoin toteuttaa riittävä etenemän ja nousun suhde. Tämä tarkoittaa sitä, että askelmat ovat turvallisen leveät ja askelmien välinen nousu ei ole liian korkea. Turvallisuutta lisäävät myös koko matkalla olevat kaiteet molemmin puolin.

 

L-portaat minimoivat hukkatilan

Kokonaisuutena L-portaat vievät merkittävästi pienemmän tilan lähtöhuoneesta kuin muut porrasmallit. Usein portaiden alle jäävä alue katsotaan niin sanotuksi hukkatilaksi. L-porrasmallissa tätä hukkatilaa ei synny niin runsaasti, kun vertaa esimerkiksi suorien portaiden jättämään tilaan.

L-portaiden alle jäävän tilan voi halutessaan ottaa osaksi sisustusta eli alapuolelle voidaan laittaa huonekaluja sekä muuta sisustustavaraa. Portaiden sijainnin salliessa alle jäävään osaan voidaan rakentaa myös kiinteät kaapit tai komerot. Näin ollen hukkatilasta tuleekin hyödyllinen säilytystila, jonne mahtuu yllättävän runsaasti varastoitavaa tavaraa.

Noin puolet rakennettavasta omakotitalokannasta tehdään kahteen kerrokseen, joten moni talon rakentaja tai remonttia tekevä joutuu miettimään kotiinsa sopivaa porrasmallia.

 

Kiinnitä porrasvalinnassa huomiota näihin seikkoihin:

  • Portaiden pitää olla turvalliset, sillä niiden tarkoitus on tehdä kerrosten välinen siirtyminen mahdollisimman turvalliseksi.
  • Merkittävää on myös sovittaa portaat niin, etteivät ne vie liikaa tilaa lähtevästä huoneesta.
  • Tilan ja porrasmateriaalin yhteensopivuus kannattaa huomioida alusta pitäen. Portaiden materiaalina voidaan käyttää puuta, lasia ja metallia.

Kompakteissa nykykodeissa portaikolle suunniteltu paikka jää usein pieneksi. Eri porrasmalleja vertailemalla moni päätyykin valitsemaan L-mallin portaat, sillä ne vievät vähäisimmän tilan lähtöhuoneesta.

Woodern tarjoaa korkealaatuisia L-portaita kaikenlaisiin kohteisiin turvallisuudesta ja tyylikkyydestä tinkimättä.

 

Muita porrasmalleja

Jos tilaa on vähän, valitse kätevät U-portaat.

U-portaat

Tyylikkäät suorat portaat – paras valinta selkeälinjaiseen tilaan

Suorat portaat

Olemme sinua varten!

Chattaa, soita, lähetä sähköpostia
tai lähetä tiedustelusi tästä.

Yhteystiedot Pyydä tarjous Tilaa tuotteita verkkokaupasta Kerro mielipiteesi