Uutiset

22 maaliskuun 2023

Ainutlaatuisen yhteystyön kautta kohti tehokkuutta ja digitalisaatiota

Kolme pohjanmaalaista yritystä Westwood, Business Insights ja Solvex ovat ainutlaatuisessa yhteistyössä rakentaneet valmistavalle teollisuudelle täysin uuden ja räätälöidyn resurssisuunnittelu järjestelmän. Tuloksena on resurssien tehokkaampi käyttö, huolellisempi seuranta ja parempi asiakaspalvelu. Sekä yhteistyömallilla että järjestelmällä on myös suuri potentiaali muille yrityksille, ja niitä suosittelee perinteikäs porrasvalmistaja Westwood.

 • Tämä on tärkeä askel eteenpäin meidän digitalisaatiossa. Järjestelmän toteutus on ollut menestyksekäs ja olemme erittäin tyytyväisiä.

Näin sanoo Rickard Snellman, toimitusjohtaja porrasvalmistaja Westwoodilla, joilla on tehdas Uusikaarlepyyssä. Uuden resurssisuunnittelu järjestelmän työt alkoi täydellä intensiteetillä kesällä 2022. Tämän vuoden tammikuussa se otettiin käyttöön Westwoodin suunnittelussa, tuotannossa ja asennuksessa.

 • Uuden järjestelmän ansiosta seuraamme tarkasti, miten tuotanto etenee. Eri vaiheet dokumentoidaan sujuvasti ja kuitataan, kun ne ovat valmiit. Voimme milloin tahansa katsoa, missä vaiheessa tuotantoprosessia portaikko on tällä hetkellä, Snellman sanoo.

Asiakaalle se tarkoittaa vielä parempaa toimitusvarmuutta ja tarvittaessa nopeita ja tarkkoja vastauksia toimituksen tilasta. Lisäksi järjestelmä kattaa paljon enemmän kuin itse tuotantoprosessi.

 • Hyöty tulee kaikissa vaiheissa. Järjestelmä auttaa suunnittelussa ja tuotannossa aina asennukseen ja jälkimarkkinointiin asti palvelemalla mobiilisti asentajia kentällä. Sen lisäksi se kertoo yritysjohdolle myös kannattavuudesta koska eurot ovat mukana koko prosessissa, Snellman lisää.

Ainutlaatuinen metodi ja räätälöity tulos

Kaikki on räätälöity juuri Westwoodin toiminnalle ja liiketoimintaprosessit määräävät IT-työkalut eikä päinvastoin. Westwood on yhdessä järjestelmävastaava Business Insightsin ja prosessikehitysasiantuntija Solvexin kanssa kehittäneet järjestelmää vaihe vaiheelta.

 • Perinteisesti näin suuri projekti tehdään niin, että kaikki tieto kerätään yhteen, sitten järjestelmä rakennetaan ja toteutetaan, Snellman sanoo.

Kiitos välikäsi Solvexin, Westwood ja Business Insights pystyivät menemään eri reittiä ja mukauttamaan ja optimoimaan tätä uutta järjestelmää projektin edetessä.

 • Input tuli Solvexilta, joka kävi läpi Westwoodin prosessit paikan päällä. Tämän ansiosta meidän kehittäjien oli myös paljon helpompi luoda mahdollisimman optimaalinen ja räätälöity järjestelmä, sanoo Business Insightsin toimitusjohtaja Peter Grankulla.

Yleistä ERP-järjestelmässä on, että asiakkaalle tarjotaan standardoitu tuote, johon sinun on sitten sovitettava liiketoimintaprosessisi.

 • Sen sijaan me lähdimme liikkeelle asiakkaan yksilöllisistä tarpeista. Kaikki tehdään asiakasta ja käyttäjiä ajatellen, joiden tulisi tunnistaa omat työskentelytapansa järjestelmässä, ei sopeutua valmiiseen ratkaisuun. Järjestelmä näyttää sen, mikä on olennaista juuri Westwoodille, Peter Grankulla sanoo.

Tärkeä välittäjä kuroi kuilun umpeen

Järjestelmän vahvuus on myös se, että kaikki on integroitu, jopa taloushallinto-ohjelma, mutta se ei ole vain järjestelmä, joka on ainutlaatuinen.

 • Monet IT-toteutukset epäonnistuvat, tulevat kalliiksi ja venyvät. Jotain menee selvästi pieleen näissä prosesseissa. Meidän mielestä yksi syy on se, että puuttuu se tekijä joka tuo asiakkaat ja järjestelmätoimittajat yhteen, Rickard Snellman sanoo.

Siksi Westwood päätti testata toista ratkaisua ja pyysi apua Solvexilta, jonka kanssa se oli aiemmin tehnyt yhteistyötä laadun ja liiketoiminnan kehittämisessä.

 • Järjestelmän ja prosessin välisen kuilun umpeen kurominen on markkinarakomme. Olemme erikoistuneet prosessien kehittämiseen ja haluamme tehostaa ja yksinkertaistaa keskittymällä yhä enemmän digitalisaatioon, sanoo Solvexin toimitusjohtaja Jonas Grankulla.

Nykyään yritysmaailma on edennyt pitkälle tehostamalla erilaisia järjestelmiä, jotka ohjaavat ja optimoivat toimintaa. Tästä huolimatta Solvexin mukaan tehtävää on vielä paljon.

 • Prosessikehityksen perusajatuksena on vähentää tuhlausta, mutta tietovirtojen synnyttämä tuhlaus usein ohitetaan, vaikka se on yksi suurimmista tuhlista liiketoimintaprosesseissa tänä päivänä, Jonas Grankulla sanoo.

Jopa tämä on huomioitu kolmen yrityksen yhteistyössä koska tärkeämmät tuottavuusmittarit ovat saatu mukana järjestelmässä.

Läpinäkyvyys ja parempi asiakaspalvelu

Uuden järjestelmän ansiosta Westwood voi tarkentaa suunnitteluaan ja tuotantoaan sekä tarjota parempaa asiakaspalvelua kuin ennen.  Ajan ja resurssien käyttö edistyy ja kokonaiskuva vahvistuu.

 • Kaikki tämä tukee strategiaamme ja sanomaamme. Kokemuksemme ja kokomme ansiosta voimme toimittaa sekä pienille että suurille asiakkaille montakin portaita tarkalla toimitusvarmuudella. Asiakaspalvelu on tärkeää. Kaikkien asiakkaiden pitäisi tuntea olonsa kotoisaksi kanssamme, Rickard Snellman sanoo.
 • Westwoodilla on halu olla jatkossakin innovatiivinen. Kapasiteetti on olemassa, ja nyt koko tehdas ja työkalumme asetetaan niin, että voimme tehdä sekä pieniä että suuria sarjoja portaita tehokkaasti. Sen lisäksi kerromme mielellämme tästä ainutlaatuisesta yhteistyöstä ja millä tavalla se voisi toimia myös muille yrityksille, Snellman sanoo.

 

Lisätietoja:

Rickard Snellman, toimitusjohtaja, Westwood

Puhelin: +358 (0)40 486 6808

Sähköposti: rickard.snellman@westwood.fi

 

Westwood on 1940-luvulta peräisin oleva porrasratkaisujen toimittaja. Tänä päivänä Westwood on yhdessä neljän muun Ruotsissa ja Suomessa sijaitsevan porrasvalmistajan kanssa osa vahvaa pohjoismaista porraskonsernia. Westwood myy, suunnittelee, valmistaa ja asentaa vuosittain noin 1200 portaikkoa rakennusliikkeille sekä talotehtaille ja yksityisasiakkaille Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa. Pohjanmaan Uusikaarlepyyn tehdas ja muu toiminta työllistävät yhteensä noin 30 henkilöä tuotannossa, myynnissä, hallinnossa ja asennuksen parissa. Strategia perustuu vankkaan ammattitaitoon ja laatuun yhdistettynä asiakaslähtöisyyteen ja innovatiivisiin menetelmiin. Yhtiön vuotuinen liikevaihto on noin 3,5 M€.

 

Business Insights kehittää ja toteuttaa räätälöityjä ERP-järjestelmiä asiakkaan liiketoimintaprosessien mukaisesti. Yritys on perustettu vuonna 2014 ja sillä on asiakkaita rakennusalalta, elintarviketeollisuudesta, ravintola-alalta ja tuotannosta.

Solvex on liiketoimintaprosessien kehittämiseen erikoistunut konsultointiyritys, jonka tehtävänä on tehdä yrityksistä yksinkertaisempia, tehokkaampia ja kannattavampia. Yritys tarjoaa palveluita prosessianalyysiin ja -kehitykseen sekä digitalisaatioon.

Arkisto

Olemme sinua varten!

Chattaa, soita, lähetä sähköpostia
tai lähetä tiedustelusi tästä.

Yhteystiedot Pyydä tarjous Tilaa tuotteita verkkokaupasta Kerro mielipiteesi