Uutiset

28 syyskuun 2024

Remontin yhteydessä 32 uutta porrasta – miten meni?

Westwood toimittaa portaita useimpiin tilanteisiin. Uudet portaat uudisrakennuksiin ovat yleisin toimeksianto, mutta portaiden toimitukset remonttiprojekteihin lisääntyvät, erityisesti taloudellisesti haastavina aikoina.

Kaikki portaat ovat enemmän tai vähemmän millimetrin tarkkuudella räätälöityjä. Portaiden vaihto remontin yhteydessä on tietysti hieman hankalampaa kuin asennus uudisrakennukseen, mutta haasteet ovat tehty ratkaistaviksi, sanoo Westwoodilla projektimyynnistä vastaava Anders Wargh.

Yleensä tilaukset koskevat portaita uudisrakennuksiin, mutta myös portaita vaihdetaan yhä useammin remonttien yhteydessä. Kun talous hidastuu, haluavat useammat asiakkaat remontoida uuden rakentamisen sijaan. Se on samalla kestävä vaihtoehto, jolla voidaan pidentää talojen käyttöikää ja tehdä tiloista modernimpia ja toimivampia.

Yksi tällainen projekti toteutettiin Turussa Halisen kaupunginosassa alkusyksyllä. Siellä Varsinais-Suomen Asumisoikeusyhtiö Vaso Oy tilasi uudet portaat kaikille 32 huoneistolle, jotka sijaitsevat kuudessa rivitalossa. Perusteellinen remontti kesti puoli vuotta.

Talot olivat noin 30 vuotta vanhoja ja ne remontoitiin nyt. Alkuperäiset portaat oli myös toimittanut Westwood vuonna 1995. Portaiden käyttöikä on pitkä, ja nämä portaat olivat vielä vakaat, mutta ulkonäkö oli muuttunut. Tyyli vaihtuu ja pinnat kuluvat, Wargh kertoo.

Vaso halusi päivittää portaat, jotka olivat 1990-luvun tyyliin lakattua mäntyä. Nyt asennettiin valkoiset, modernit portaat lasikaiteilla.

Huolellista mutta tehokasta 

Rakennusliike Taitoneliö vastasi kokonaisuudesta Hallisin remonttiprojektissa. He olivat puolestaan palkanneet useita alihankkijoita, mukaan lukien Westwoodin.

Edustajamme Turun seudulla hoiti työmaalla kaikki portaisiin liittyvät työt (mittaaminen, sisäänkanto, vanhojen portaiden purku ja uusien portaiden asennus), tällä tavalla voimme tarjota kokonaispalvelun, Wargh sanoo.

Turun seudulla Tapani Raunio on jo pitkään hoitanut portaiden asennuksen Westwoodille.

Olemme tehneet yhteistyötä vuodesta 2007, joten tunnemme toisemme hyvin, Raunio sanoo.

Rauniolle asennusprojekti alkaa, kun Westwoodin tehdas ottaa häneen yhteyttä uuden projektin tiimoilta. Sen jälkeen otetaan kaikki mitat paikan päällä, arvioidaan erilaiset haasteet ja mahdolliset ongelmatilanteet, ja portaiden tuotanto aloitetaan. Portaiden toimituksen jälkeen ne asennetaan yhteistyössä rakennusliikkeen kanss

a remonttiaikataulun mukaisesti. Monet työvaiheet tapahtuvat samaan aikaan.

On tarkkaa työtä asentaa uusi porras usein melko ahtaaseen tilaan, jossa vanha porras on ollut. Mittojen on oltava tarkat, lähes millimetrin tarkkuudella, Raunio sanoo ja huomauttaa, että kokemus on siksi ratkaiseva tekijä hänen työssään.

Vanhan portaan purkaminen ja uuden asentaminen kestää keskimäärin yhden päivän Rauniolle ja hänen kollegalleen.

Haaste on tämän työn mielenkiintoinen osa. Kaikki projektit ovat erilaisia.

 

Esityön tärkeys 

Anders Wargh korostaa, että varsinainen asennus, kuten myös portaiden valmistaminen Westwoodilla, on melko nopea prosessi.

Se, mikä usein vie aikaa, on tarjouskierros, ja sitä ennen asiakkaan päätös, minkälaiset portaat halutaan. Vaihtoehtoja ja ratkaisuja on monia, ja voi olla vaikeaa päättää varhaisessa vaiheessa, kun ei ehkä vielä ole selkeää kokonaiskuvaa. Mutta kun kaikki on selvillä, toimitamme nopeasti.

Normaali toimitusaika on neljä viikkoa sen jälkeen, kun kaikki yksityiskohdat on sovittu. Myös Turussa kaikki sujui sujuvasti, vaikka toimitus kokonaiselle taloyhtiölle kerralla on harvinaista. Remonttiprojekteissa suurin osa asiakkaista on yksityishenkilöitä.

Mutta selviämme myös suurista projekteista, riippumatta siitä, vaihdetaanko yksi vai 32 porrasta. Aikataulut, kuka tekee mitä ja yhteistyö rakennusliikkeen kanssa ovat ratkaisevia. Kyse on monista pienistä käytännön yksityiskohdista. Lopulta kaikki liittyy siihen, että haluamme varmistaa, että uusi kokonaisuus on parempi kuin vanha. Kaikki lähtee asiakkaan tarpeista, Wargh sanoo.

 

Raikkaita ja vakaita 

 

Turussa Vason asuntojen talot valmistuivat talo kerrallaan ja asukkaat muuttivat sisään. Markku ja Elina Huttunen odottivat innolla uusia portaita.

Olemme todella tyytyväisiä, uudet ovat tukevia eivätkä narise kuten vanhat olivat alkaneet tehdä. Pinta on hieno ja yksityiskohdat kauniit, Markku sanoo.

Huttusen pariskunta arvostaa, että valkoiset, modernit portaat sulautuvat niin hyvin asunnon muuhun värimaailmaan.

Asennus on sujunut kivuttomasti ja aikataulut ovat pitäneet. Lisäksi portaat on suunniteltu millimetrin tarkkuudella esimerkiksi silloin, kun kylpyhuoneen ovi avataan vastakkaiselta puolelta.

 

 

Valmiin projektin jälkeen Westwood tarkastaa vielä portaat varmistaakseen, että asiakkaat ja asukkaat ovat tyytyväisiä. Kaikissa portaiden vaihtoprojekteissa Westwood huolehtii myös vanhojen portaiden kierrätyksestä, yleensä energiajätteenä. Kestävyys on myös tärkeää. Portaat ovat pitkäikäisiä, sitovat hiiltä elinkaarensa aikana ja muuttuvat sen jälkeen energiaksi. Westwood on mukana auttamassa asiakasta ideasta toteutukseen.

 

30 vuotta vanhat portaat purettiin

Aleksi Forss on erittäin tyytäinen uusiin portaissin

Huoneistossa 19 on Aleksi. Hänellä oli umpiportaat ja komero portaikkon alle. Myös Aleksi kertoo olevansa erittäin tyytyväinen uusiin portaisiin ja asentajan työhön.

Westwoodille positiivista palautetta on musiikkia korville!

Arkisto

Olemme sinua varten!

Chattaa, soita, lähetä sähköpostia
tai lähetä tiedustelusi tästä.

Yhteystiedot Pyydä tarjous Tilaa tuotteita verkkokaupasta Kerro mielipiteesi