Nyheter

13 augusti 2021

En månads prov jobb blev till 37+ år

När Kaj Strand kom ur militären 1984 var det tänkt att han endast skulle mellanlanda på Westwood tills han hade hittat något annat jobb, nu är han inne på sitt 37:de år. I början av Kajs karriär jobbade också hans pappa Jarl här som arbetsledare. Jarl jobbade på Westwood i 30år, Kaj berättar att han då tyckte att 30 år var en oerhört lång tid men att han nu har ändrat åsikt om den saken.

Ett arbete med ansvar

Kaj har jobbat hela sin karriär i början av processen, med grovarbetet. Till hans uppgifter hör att hyvla, kapa och limma material. Även lastning och lossning av leveranser. En viktig uppgift är kvalitetskontroll av inkommande material leveranser.

Det bästa med jobbet är att han känner att han kan sin sak, han vet vad och hur han ska göra för att få bästa resultat. Arbetet är flexibelt och han får ta ansvar.

På morgnarna är Kaj en av de första på plats, kanske är det för att kompensera för de första 10 åren då han var försenad varje dag skämtar han. “Att i lugn och ro dricka kaffe och samtala med arbetskamraterna är en bra start på dagen” säger Kaj som uppskattar gemenskapen på arbetsplatsen.

På fritiden trivs Kaj bäst ute på villan med att samla kraft och koppla av. Han har en fru och två vuxna döttrar.

Tekniken har gått framåt

Under Kajs långa karriär har mycket förändrats. Den största förändringen enligt Kaj var när de första CNC-maskinerna kom på 90-talet. Innan dess hade trapporna sannerligen varit ett hantverk där allt gjorts för hand ända från början. I samma veva började man beställa färdiglimmade skivor som underlättade Kajs arbete avsevärt och gav möjlighet till en större produktion. Innan dess tillverkade man limträskivor själva.

Kaj kan med stolthet rekommendera Westwoods produkter då han vet hur mycket erfarenhet och kunskap om trapptillverkning som finns i huset.

Arkiv

Vi finns till för dig!

Chatta, ring, maila eller
skicka din förfrågan här.

KontaktuppgifterBegär offert